piątek, 25 kwietnia 2014

Mocno czekoladowe muffiny z bananowym akcentem

       Z racji części odwołanych zajęć  na uczelni, znalazł się w końcu czas...na odreagowanie cieżkiego tygodnia, więc tym razem padło na muffiny. Muffiny z miłą niespodzinką spoczywającą w środku, czyli z bananem ;-D Nieodapra chęć czegoś mega czekoladowego usilnie zmusiła do podjecia takiej decyzji ...Mnóstwo frajdy z pieczenia z przyjaciółmi. Gorąco polecam ;D


Składniki:

  • Suche:
    300g mąki tortowej
    1 tabliczka gorzkiej czekolady minimum 70% (poszatkowana nożem)
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Mokre:
    2 duże ekologiczne jajka
    1 szklanka mleka
    1/3 szklanki oleju

  • Dodatek: pokrojony w plasterki banan


Przygotowanie:
Roztrzepujmy jajka i dodajemy resztę mokrych składników. Potem łaczymy delikatnie je z wcześniej już osobno zmieszanymi suchymi składnikami. Wykładamy naszą mega czekoladową masę do wyłożonej papilotkami formy do 2/3 wysokości wkładając do środka plasterek banana. Pieczemy w temperaturze 200 st.C przez ok. 20-25 minut.
Smacznego ;-)

....A teraz trochę zdjęciowej relacji obejmującej...już owoce pracy...i to co to można z nimi oczywiście zrobić...czyli starcie z ciasteczkowym Potwórem :-D










Wykwintny model...ze swoją muffinową-wybranką....^_^

Aaaa...Ciasteczkowy Potwór  ;-) 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz