Pozdrawiam wszystkich gości i proszę, żeby uśmiech na waszych twarzach zagościł ;-)
Buziaki ;-***
A teraz to czym się uraczyłam swe podniebienie na drugie śniadanko ;-)
Przepis:
- 3 jajka
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- szczypta soli
Jako dodatek:
- kiełki rzodkiewki ( u mnie tak 2 szczypty, ale może być wiecej według uznania ;) )
- 2 grubsze plasterki sera camembert z ziołami prowansalskimi
Przygotowanie:
Łączymy wszystkie składniki na omlet za pomocą trzepaczki. Smażymy z dwóch stron na oliwie na złoty kolor.
(Oczywsicie nie na całej możliwej mocy naszego kuchennego palnika, tylko na mniejszej, ja jeszcze przykrywam moją patelnie pokrywką)
(Oczywsicie nie na całej możliwej mocy naszego kuchennego palnika, tylko na mniejszej, ja jeszcze przykrywam moją patelnie pokrywką)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz